Informaciók

Pályázatok, MKSZ által alapított díjak

2018-ban indítottuk el a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal közösen a Családbarát Osztály és Családbarát Kórház pályázatokat. Folytatva a kezdeményezést, idén is meghirdettük ezeket a pályázatokat, melyeknek eredményhirdetését szintén XXXI. Kongresszusunkon tartjuk.

Rendezvényünk záró programpontjaként, a szakmapolitikai fórumon kerül sor a Magyar Kórházszövetség által alapított alábbi díjak átadására.

A Magyar Kórházszövetség 2010-ben megalapította a Dr. Ajkay Zoltán emlékdíjat. A díj egy Dr. Ajkay Zoltán arcképét ábrázoló emléklapból és 50.000 Ft pénzjutalomból áll. A díj minden alkalommal a Magyar Kórházszövetség éves kongresszusán kerül átadásra. Az elismerést az kapja, aki az Elnökség által külön erre a célra, esetenként létrehozott Szakmai Bíráló Bizottság véleménye alapján a legszínvonalasabb előadást tartja a kongresszuson. A díj odaítélésénél az ún. szponzori előadásokat nem lehet figyelembe venni.

A Magyar Kórházszövetség Elnöksége 2017. októberében döntött az alábbi díjak alapításáról. A díjakkal kapcsolatban részletesebben külön tájékoztatja az Elnökség a tagkórházakat. A díjak átadására ünnepélyes keretek között a kongresszuson, április 12-én a szakmapolitikai fórumon belül kerül sor.

Díjak

 • Dr. Ajkay Zoltán emlékdíj:  A kongresszuson a legjobb előadónak járó díj
 • Scholtz Kornél díj:  A Magyar Kórházszövetség életműdíja a magyar kórházügy kiemelkedő személyiségének.
 • Varga Ferenc díj:  A Magyar Kórházszövetség életműdíja a Magyar Kórházszövetség ügyében kiemelkedő munkát végző személyiségének.
 • Jósa István kórházszervezési innovációs díj:  A Magyar Kórházszövetség pályázattal elnyerhető kórházi díja a kiemelkedő innovációt bemutató kórháznak.
 • Szent Piroska ápolásszervezési díj:  A Magyar Kórházszövetség pályázattal elnyerhető kórházi díja a kiemelkedő újító ápolásszervezői munkát bemutató kórháznak.

Kongresszusunk orvosok és szakdolgozók részére kreditpontos akkreditálása folyamatban van, erről részletesebb tájékoztatást 2019. március elején honlapunkon tudunk nyújtani.

Szálláshelyek

Kongresszusunk vendégei számára a rendezvény fő helyszínét biztosító Hotel Eger & Park**** épületeiben, valamint Eger és Egerszalók szállodáiban kínáljuk a szállás lehetőségét.

Szállásajánlatainkban a város centrumában elhelyezkedő hoteleket (Imola Hotel Platán****, Hotel Korona****, Hotel Unicornis***, Imola Udvarház, Hotel Szent István***) helyeztük előtérbe, szolgáltatásuktól függő árkategóriák szerint. Fő helyszínünktől rövid autóútra, borpincéiről ismert kellemes környezetben, a Szépasszonyvölgyben található hotelek (Hotel Ködmön**** és a Hotel Villa Völgy****) mellett jó szívvel ajánljuk még az Egertől 6 km-re lévő Egerszalókon az exkluzív környezetben (sódomb) elegáns és magas minőséget kínáló Saliris Resort Spa és Konferencia Hotel****superior szobáit.

A teljes rendezvényen való kedvezményes részvételhez szolgáltatásonkénti csomagárat is biztosítunk. A Hotel Eger & Park****, valamint a Hotel Imola**** szobái csak csomagáron vehetők igénybe a rendezvény ideje alatt. Az általunk kiajánlott szállodák kapacitásait a rendezvény számára kizárólag a szervezőkön, azaz az MKSZ titkárságán keresztül lehet foglalni, közvetlenül a szállodában történő foglalás nem lehetséges!

A szállodákról részletes ismertetést nyújtunk a www.mkszkongresszus.hu/ honlapon. Kérjük, választása előtt mindenképpen tájékozódjon honlapunkon, hogy elvárásainak leginkább megfelelő szálláshelyet tudjon megjelölni.

A Jelentkezési lap „Rangsor” oszlopában kérjük megjelölni a szállodák prioritási szintjét (1-el a leginkább elfogadhatót), hogy a szervezők a szállodák telítettségétől függően, az Ön által meghatározott sorrend szerint tudják lefoglalni szálláshelyét. A szállodák teltségét honlapunkon folyamatosan jelezzük, ezért érdemes a jelentkezések előtt mindenképpen tájékozódni a szabad szobakapacitásokról.

Tisztelt Résztvevőink!
Rendezvényünkre való jelentkezéshez online kitöltés és küldés lehetőséget biztosítunk. A rendszer a jelentkezés beérkezéséről automatikus igazolást küld, ennek hiánya a beérkezés hiányát jelenti. Az online beküldött jelentkezések előnyt élveznek az egyéb úton elküldött jelentkezési lapokkal szemben. Kérjük, ügyeljen az elérhetőségi adatok figyelmes kitöltésére, hogy bármilyen kérdés (pl. kiválasztott, de megtelt szálloda esetén más szálláshelyválasztás) felmerülésekor mielőbb kapcsolatba tudjunk Önökkel kerülni.

Kongresszusi regisztráció

Kongresszusunk és a kiállítás kizárólag regisztrációs kártya birtokában látogatható. Regisztrációs díjainkat az alábbi kategóriák szerint csoportosítjuk:

 • MKSZ fizető tag:A Magyar Kórházszövetség tagjaként 2018. december 31-ig felvételt nyert és tagdíját a jelentkezése napjáig rendezte. Tagnak számít a tagfelvételt nyert kórház minden dolgozója, valamint a pártoló tagok.

 • Egészségügyi dolgozó:Az MKSZ tagkórházain kívül egészségügyi közintézményben (önálló szakrendelő, alapellátás, stb.), szervezetben, hivatalban, dolgozó személy.

 • Cégképviselő:Azon cégek képviselői, akik a rendezvényt nem támogatják.

 • Támogató cégképviselő:Azon cégek munkatársai, akik a rendezvényt támogatják (kiállító, hirdető, és egyéb támogatás).

 • Regisztrációs díj nélküli:A Magyar Kórházszövetség tagjaként 2018. december 31-ig felvételt nyert és tagdíját a jelentkezése napjáig rendezte. Tagnak számít a tagfelvételt nyert kórház minden dolgozója, valamint a pártoló tagok.

A területarányosan adható regisztrációs díj nélküli kártya az alábbiak szerint alakul:

 • 4-10 m2-ig 1 db,
 • 11-30 m2-ig 2 db,
 • 31-50 m2-ig 3 db,
 • 51-70 m2-ig 4 db,
 • 71 m2 felett 5 db

A regisztrációs díjak az alábbiakat tartalmazzák:

 • A teljes/három napos regisztrációs díj tartalma:
  • a teljes szakmai programon és kiállításon való részvételt,
  • a kongresszusi anyagokat (táska, regisztrációs kártya, stb.),
  • szünetekben kávé- és üdítő fogyasztási lehetőségeket.
 • A napijegy tartalma:
  • az aktuális napi szakmai programokon és a kiállításon való részvételt,
  • aktuális napra/napokra érvényes regisztrációs kártyát,
  • aktuális napon szünetekben kávé- és üdítő fogyasztási lehetőséget.

A regisztrációs díjakon felüli szolgáltatásokat (szállás, étkezés, társasági programok) a résztvevő által megrendelt és a szervezők által visszaigazolt igényeknek megfelelően teljesítjük.

Kedvezményes határidő: 2019. január 31-ig beérkezett jelentkezésekre vonatkozik.

Normál jelentkezési határidő: 2019. február 1-től március 20-ig történő jelentkezés.

Helyszíni jelentkezés: 2019. március 20-tól, vagy a helyszínen történő jelentkezés.

Feláras díjak (határidőn túli jelentkezés esetén):

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a regisztrációs kártyák nyomtatása után (2019. március 20.) és kettőnél több módosítás esetén adminisztrációs költséget számolunk fel!

 • Névváltoztatás, módosítás : 2.000 Ft + ÁFA/fő
 • 2019. március 20-a utáni jelentkezések esetén a Helyszíni regisztrációs díj választható

2019. március 21. és április 12. között előregisztrációra már nincs lehetőség, regisztrálni már csak a helyszínen lehet!

Április 10-én 14 órai kezdettel tartjuk a Magyar Kórházszövetség tisztújító közgyűlését, mely zártkörű program az MKSZ tagok számára. A közgyűlésen résztvevő, szavazati joggal rendelkező képviselők számára az MKSZ kedvezményként nyújtja a teljes (3 napos) regisztrációs díj elengedését, melynek mértéke nem haladhatja meg az intézmény által befizetett éves tagdíj 50%-át. A kedvezmény nem vonatkozik az egynapos regisztrációs díjat igénylőkre és azokra, akik a közgyűlésen regisztráltan nem vesznek részt!

Étkezés/büféebéd

Rendezvényünk vendégei számára büféebéd elfogyasztását biztosítjuk a Hotel Eger & Park Fehér, Zöld és Sárga éttermeiben. A büféebédek befizetésével svédasztalos ebéd és 1 üveg ásványvíz biztosított.

Parkolás és Transzfer

A saját szálláshelyen történő parkolás a Hotel Korona****, Hotel Villavölgy**** és a Saliris Resort Hotel**** területén belül 1200 Ft + ÁFA/autó/nap díjfizetés ellenében, míg a többi szálláshelyen külön díjfizetés nélkül igénybe vehető. A Hotel Eger & Park kizárólag a szállóvendégei számára tud parkolóhelyet biztosítani, ezért kérjük a többi szállodában lévő vendégeinket, hogy saját szálláshelyükről a konferencia helyszínére gyalogosan vagy az ingyenes és folyamatos transzferjáratainkkal közlekedjenek. A Hotel Eger & Park környezetében lévő parkolás díjfizetés mellett lehetséges, ezt a jelentkezési lap megfelelő pontjában lehet igényelni.

Társasági programok

Esti társasági programjainkkal igyekszünk a napi szakmai tanácskozásokon kimerült szellemi kapacitást feltölteni, ínycsiklandozó gasztro kínálattal, kellemes zenei élményekkel biztosítani a kikapcsolódást, a napközben kialakult baráti beszélgetések folytatását, elmélyülését lehetővé tenni.

Április 10-én este 19.30 órától a Hotel Eger & Parkban „Kiállítói Est”-et tartunk. A vacsora elfogyasztására az idei rendezvényünkhöz hasonlóan a kiállítói standok között felállított svédasztalokról lehetséges. A könnyed est programját a „Beteg Egészségügy” játékkal és természetesen zenés-táncos mulatsággal is színesítjük. Kiállítóink számára pedig hajnalig nyitva tartási lehetőséget biztosítunk a standjaikon, így a napközben megkezdett üzleti/baráti beszélgetéseket, tárgyalásokat lehet folytatni.

Április 11-én este 20.00 órától a Hotel Eger & Park**** Liget konferencia termét exkluzív „öltözettel” díszítjük, ízletes gálavacsorával, különleges italokkal, meglepetés programmal és a BakElit társulattal várjuk vendégeinket.

Társasági programjaink tartalmazzák a vacsorát, a műsort, a korlátozott italfogyasztást (idő- és italkínálat korlátozás!) és a transzfert a szállodák és a program helyszíne között. Azoknak a vendégeinknek, akik az esti társasági programokon nem kívánnak részt venni, lehetőségük van a szállodájukban büfévacsora elfogyasztására, melyet a jelentkezési lapon kérünk megjelölni.

Részvételi feltételek

Jelentkezés

A Magyar Kórházszövetség és a kongresszus honlapján (www.mkszkongresszus.hu) online módon, postai úton (1113 Budapest, Ibrahim u. 19.), vagy e-mail-en (mksz@invitel.hu, korhazszovetseg@invitel.hu) visszaküldött, jelentkezési lapjának megfelelően regisztráljuk Önt. Ezután küldjük a regisztrációs számát is tartalmazó „Megrendelés visszaigazolás, díjbekérő” levelünket, mely alapján kérjük az összeg átutalását. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy regisztrációja a banki jóváírás után érvényes, határidőn túli kiegyenlítés esetén a szervezőknek jogában áll az Ön által igényelt szolgáltatásokat törölni, ill. más jelentkezőnek kiadni.

Környezetünk kímélése érdekében igyekszünk minden adminisztrációt elektronikus formában megoldani, ezért kérjük résztvevőinket, hogy jelentkezési lapjuk kitöltésénél részesítsék előnyben az online formátumú adatlapot. Nyomtatott formátumú dokumentumokat (visszaigazolások, előleg- és végszámlák, stb.) csak azoknak küldünk, akik a jelentkezési lap megfelelő rovatában ezt külön jelzik!!!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a kongresszuson, a kiállításon és a társasági programokon való részvétel, ill. az étkezések igénybevétele kizárólag a regisztrációs kártyákhoz tartozó jogosultság ellenőrzése után lehetséges. A regisztrációs kártya névre szóló, más személy részére át nem ruházható!

Számlázási és fizetési feltételek

A feldolgozást, és esetleges egyeztetéseket követően „Megrendelés visszaigazolás, díjbekérő” levélben tájékoztatjuk a jelentkezőket a számukra lefoglalt szolgáltatásokról, annak végleges díjáról (azaz az átutalandó összegről), és a regisztrációs sorszámról. Fizetési határidő a visszaigazolás keltétől számított 10 munkanap. Nyomatékosan kérjük, hogy az átutalásnál a regisztrációs számra hivatkozni szíveskedjenek.

Az adótörvények értelmében az átutalt összegről előlegszámlát állítunk ki a banki átutalás napjával megegyező teljesítési idővel, melyet megküldünk a résztvevőknek. Az előlegszámla újabb pénzügyi teljesítést nem igényel. A rendezvény lebonyolítását követően minden résztvevőnek elkészítjük és kipostázzuk a végszámlát, amely pénzügyi teljesítést csak abban az esetben igényel, ha a megrendelt és a ténylegesen igénybevett szolgáltatás között eltérés adódik.

Szállás

A szálláshelyek elosztása – az igények és a szállodai kapacitások figyelembevételével – a jelentkezési lapok beérkezésének sorrendjében történik, a banki jóváírás függvényében. Az előnyben részesített és visszaigazolt szállástípust a visszaigazolás keltétől számított 10 napig tartjuk. Kétágyas elhelyezésnél kérjük szobatársának megnevezését. Amennyiben ezt nem teszi meg, az elosztást a szervezők végzik. A szobák egyszemélyes használata az egyágyas szobaár fizetésével lehetséges. A feltüntetett szálláshelyeken túl lehetőség van más szállodában történő elhelyezésre is a városban, ehhez a szervezők igény szerint segítséget nyújtanak.

Lemondás és módosítás

A jelentkezési lapon megadott igények lemondását kizárólag írásban, a Magyar Kórházszövetség címére eljuttatva tudjuk elfogadni. (Közvetlenül a szállodánál történő lemondást nem tudunk figyelembe venni!)

2019. március 20-ig történő lemondás esetén a befizetett összeg 80%-át utaljuk vissza. 2019. március 20. után érkezett lemondás esetén a befizetett díjakat nem áll módunkban visszafizetni. A jelentkezési lapon leadott igények módosítását szintén csak írásban tudjuk elfogadni. Az ebből adódó díjkülönbözetek kiszámításánál a módosítás feladásának napja a döntő.